Waarom yoga doen?

Yoga bouwt kracht en uithoudingsvermogen op, verbetert flexibiliteit, balans en concentratie. Yoga verbetert de algemene lichaamshouding en vermindert vermoeidheid, kalmeert de zenuwen en de geest. Yoga verbetert de geestelijke gezondheid en bevordert het welbevinden.

Waar gaat de les door?

In Parothea, Oude Abdijstraat 3 in Drongen

Kledij

Yoga doen we op blote voeten. Draag comfortabele kledij die je beweging niet belemmert. Een warme trui voor ontspannende houdingen is een goed idee.

Kan ik net voor de les eten?

Best geen zware maaltijd eten, het eten ligt dan letterlijk wat op je maag. Een yogales lukt dus best met een lege maag.

Wie komt naar de les?

Mensen in alle soorten en maten komen naar de les. In welke fysieke staat je ook begint, yoga verbetert je algemene gezondheid en houding ten opzichte van je lichaam.

Is leeftijd belangrijk en is het een probleem als ik niet echt fit ben?

Yoga is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, gezondheid, geslacht, religie of status. Het is niet competitief en je wordt aangemoedigd om te doen wat je kan. We maken gebruik van yoga props, zoals blokken, dekens, riem om je te helpen yogahoudingen zo goed mogelijk te bereiken. Als je een les te uitdagend vindt, bespreek dit dan.

Verzekering

Om verzekerd te zijn tijdens de les sluit je je best aan bij de Belgische Iyengar Yoga vereniging. Naast een verzekering geven ze een jaarlijks tijdschrift, organiseren ze workshops met gastdocenten en verdedigen ze de belangen van Iyengar yoga. Het lidgeld bedraagt 15 euro voor een jaar. Om lid te worden:

https://www.iyengaryoga.be/fr/lidmaatschap-biyab/

Cadeaubon

Waarom niet iemand een yogales cadeau doen? Het kan de start zijn van een heuse yogaverslaving :-)