top of page
image-asset.jpeg

Iyengar yoga 

Iyengar yoga is een vorm van hatha yoga ontwikkeld door B.K.S. Iyengar. Het is een dynamische yogavorm met veel aandacht voor de juiste plaatsing van het lichaam, symmetrie en precisie van yogahoudingen. Door het gebruik van props of hulpmiddelen zoals blokken, kussens en dekens is Iyengar yoga voor iedereen toegankelijk en laat het toe om op een verantwoorde manier yoga te beoefenen ongeacht leeftijd, gezondheid en lenigheid. Door gericht de aandacht naar het lichaam en de ademhaling te brengen komt het lichaam in balans en de geest tot rust. Het opbouwen van kracht, vitaliteit, flexibiliteit en bewustzijn helpen je om de fysieke, mentale en emotionele uitdagingen van het dagelijks leven aan te gaan. Iyengar yoga heeft het vermogen het totale lichaam en de geest diepgaand te beïnvloeden.

B.K.S. Iyengar wordt beschouwd als een van de belangrijkste yogaleraren in de wereld. Hij beoefende yoga gedurende bijna zijn gehele leven. Hij heeft baanbrekend werk verricht op het gebied van yoga en yoga toegankelijk gemaakt voor het Westen. Zijn boek Light on Yoga is een besteller. Over de hele wereld zijn Iyengarscholen. B.K.S. Iyengar werd 95 jaar en overleed in 2015.

Iyengar yoga leraren worden aan strenge kwaliteitseisen onderworpen. Je mag jezelf pas Iyengar yoga docent noemen na een intensieve opleiding van minimum 3 jaar met grondige studie van asana, pranayama en anatomie. Door deze grondigheid staat Iyengar yoga bekend voor haar verregaande therapeutische waarden.

bottom of page